Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden – Reparatieservice

 • Onze algemene voorwaarden zijn in overeenstemming met de Algemene reparatievoorwaarden consumentenelektronica vastgesteld bij Uneto VNI en de consumentenbond. En zijn toepasselijk in gevallen waarin Fix Mijn GSM optreedt als reparateur van consumentenelektronica.

Klachten

 •  Bij reparaties wordt uitgegaan van de klachten die op de afgifte bon zijn omschreven.

 

Prijs

 • De prijs van de reparatie wordt uitsluitend vastgesteld op basis van het aantal arbeidsuren, de kosten van de gebruikte materialen, en eventueel verzendkosten, alles inclusief BTW.

 

Kwaliteit

 • Indien daarover niets anders is afgesproken, wordt bij de reparatie gebruik gemaakt van nieuwe onderdelen, of, wanneer dit met betrekking tot een dergelijk apparaat gebruikelijk is, ruilonderdelen. Een reparatie zal op zodanige wijze worden uitgevoerd, dat het apparaat daarna weer volledig voldoet aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften.
 • Na de reparatie ontvangt de klant een factuur met een korte omschrijving van de verrichte werkzaamheden en vervangen onderdelen.
 • Ook ontvangt de klant na reparatie een controle kaart waarop zichtbaar is welke onderdelen na de reparatie door Fix Mijn GSM uitvoerig getest zijn en waarop te zien is welke onderdelen wel en niet naar behoren functioneren.

 

Aansprakelijkheid

 

 • Fix Mijn GSM is niet aansprakelijk voor het verlies van sim en/of SD kaarten welke nog in het toestel aanwezig zijn.
 • Fix Mijn GSM doet er alles aan de gegevens te behouden maar kan dit niet garanderen. Fix Mijn GSM adviseert daarom altijd een back-up te maken alvorens een toestel ter reparatie aan te bieden. en is dus niet aansprakelijk voor het verlies van gegevens.
 • Reparatie aan een refurbished toestel of een toestel dat door derden gerepareerd is, is geheel op eigen risico. Fix Mijn GSM is niet verantwoordelijk voor defecten aan het toestel die tijdens en/of na de reparatie plaatsvinden als gevolg van slechte montage en/of onderdelen die bij binnenkomst in het toestel aanwezig zijn.

 

 

Garantie

 • Fix Mijn GSM geeft na het voltooien van de reparatie 90 dagen garantie op het vervangen onderdeel (m.u.v. accu’s). Deze garantietermijn gaat in op het moment van afgifte van het product aan de klant. Op reparaties verricht aan producten met bliksem-, water- of vochtschade, wordt geen garantie gegeven, tenzij op de reparatiebon uitdrukkelijk het tegendeel is vermeld.
 • Fix Mijn GSM geeft géén garantie op vervangen van de accu.

 

Waterschade

 

 • Fix Mijn GSM heeft aparte algemene voorwaarden m.b.t. waterschade reparaties. Deze voorwaarden worden u overhandigd als u uw waterschade toestel bij ons ter reparatie aanbiedt en dienen wij getekend terug te ontvangen alvorens wij uw toestel in behandeling nemen.
 • Vochtbestendige toestellen, kunnen na reparatie of onderzoek, minder of meer vochtbestendig zijn. Fix Mijn GSM is niet aansprakelijk worden eventueel vocht of waterbeschadigingen die na onderzoek, reparatie of vervanging veroorzaakt worden. De garantie geldt voor de functionaliteit van het onderdeel, niet voor de manier van assemblage en/of reparatie.

 

Verzending

 

 • Fix Mijn GSM verstuurd alle toestellen verzekerd retour door PostNL, en rekent hier standaard een prijs van €10,- (verzendingen binnen Nederland). Bij mogelijk verlies of schade tijdens de verzending zorgt Fix Mijn GSM voor de afhandeling met PostNL en keert zij het schadebedrag uit nadat PostNL de claim heeft afgehandeld en toegekend.

Niet afgehaalde producten

 • Indien na drie achtereenvolgende schriftelijke mededelingen per mail een toestel na een periode van drie maanden na dat het product gereed ligt, niet wordt afgehaald zal Fix Mijn GSM het toestel op een milieuvriendelijke wijze afvoeren.